Eeemmm baca tajuk mcm best je kan...tp mmg best pun...sbb tekak ni ngada2 nak mkn. Dah lama giler umi x turun dapur masak turun makan selalulah hehehehehe..tp bila tekak nak sgt2 terpaksa lah gagah turun gak buat. Sbb sng giler umi rajinlah hehehe
Cara dia sng sgt org yg tak reti masak pun boleh buat hehehe. Ni umi bg resepinya walau takde org mintak pun hahahaha
Kek Swiss Roll (perasa suka hati)
3 cawan Susu Segar
3 sudu Gula
2 sudu Tepung Kastard
Jeli dalam kotak perisa strawberi (umi guna jenama Nona)
Buah dalam tin
Buah dalam tin
Caranya:
Potong swiss roll bulat2 dan atur ikut suka anda dlm bekas kaca (yg jernih bg nampak cantik kononnya kalau disusun). Pastu curah skit air buah dlm tin tersebut agak2 lembab.
Atas dapur tu masak kastard + susu segar + gula sampai pekat (boleh gak masukkan air buah dlm tin tadi) dan dah agak2 sejuk curah atas kek yg telah disusun td.
Atas lapisan kustard tersebut boleh juga taburkan buah2 dlm tin sedikit.
Kemudian masakkan jeli tersebut dan dah masak curah lah atas lapisan td. Akhir sekali hias dgn baki buah2an tersebut...dah siappppppppppp
No comments:
Post a Comment