Monday, January 10, 2011

Puding Triffles

Eeemmm baca tajuk mcm best je kan...tp mmg best pun...sbb tekak ni ngada2 nak mkn. Dah lama giler umi x turun dapur masak turun makan selalulah hehehehehe..tp bila tekak nak sgt2 terpaksa lah gagah turun gak buat. Sbb sng giler umi rajinlah hehehe



Pandangan atas...best tak? heheheh nyum nyum




Bekas kedua...nak bwk opis...hhehe...




Pdgn sisi...tak nampak sgt kek nya coz kek tak byk letak sbb bahagi 2 bekas lah katakan so takleh nak atur tepi tu...

Cara dia sng sgt org yg tak reti masak pun boleh buat hehehe. Ni umi bg resepinya walau takde org mintak pun hahahaha


Kek Swiss Roll (perasa suka hati)

3 cawan Susu Segar

3 sudu Gula

2 sudu Tepung Kastard

Jeli dalam kotak perisa strawberi (umi guna jenama Nona)
Buah dalam tin


Caranya:

Potong swiss roll bulat2 dan atur ikut suka anda dlm bekas kaca (yg jernih bg nampak cantik kononnya kalau disusun). Pastu curah skit air buah dlm tin tersebut agak2 lembab.

Atas dapur tu masak kastard + susu segar + gula sampai pekat (boleh gak masukkan air buah dlm tin tadi) dan dah agak2 sejuk curah atas kek yg telah disusun td.

Atas lapisan kustard tersebut boleh juga taburkan buah2 dlm tin sedikit.

Kemudian masakkan jeli tersebut dan dah masak curah lah atas lapisan td. Akhir sekali hias dgn baki buah2an tersebut...dah siappppppppppp


No comments: