Tuesday, March 31, 2009

Aktiviti hujung minggu

Hari ahad br2 ni atok, mak tok dan ciksu ajak kita sarapan pagi kat lontong klang. Abah tak ikut sbb ke hospital tgk tok bah. Katanya tok bah nak keluar dr sepital dah....so abah tak join aktiviti kita hari ni. Lepasa sarapan2 mak tok ajak jalan2 ke jusco. Umi lagilah suka...kita ke JJ sunway je...jalan dan jalan sambil beli dan belah...habih berterbangan duit2 umi hehehehehe...tau jelah dah sale...beli cadar, blouse umi...lagi apa ye...taklah byk pun...oooo bj abah sehelai. Tu jelah rasa2nya. So layanlah gbr je erk...gbr cinta je..(susun gbr pun terbalik)
Ni brg yg kita shopping hr tu. Ada gak brg2 cinta yg sedia ada...sumbat satu beg terus sng...


Cinta sibuk belek purse umi...nak cek duit umi yeeeee




Ni gbr yg diambil sblm mandi masa balik dari sunway tu....bj tu mak tok belikan kat SOGO dgn tok aunty hr jumaat lepas.



Gambar kat sunway pyramid...takde pun gbr2 suasana membeli belah sbb dah terbelah2 duit umi...dan sibuk nak memilih2...so takyahlah snap2...gbr cinta udahlah




Friday, March 27, 2009

Apa tu...?

Hari ni jumaat...dah gaji pulak tu...tau2 jelah kemana lagi kalau bukan merayap. Lagipun boringlah kalau masa panjang duk opis je...nak release2 tension jap. So, umi dan kengkawan umi keluar ke alamanda lahhhhh.....kebetulan kat sana ada sale kat ruang legar jenama sembonia, bonia, roberto apa ntah nama penuhnya....apa lagi panjang lah duit2 yg keluar. Nak2 umi tgh cari kasut yg boleh pakai dgn bj kurung, dress dan apa saja baju...so pilih punya pilih akhirnya beli kat primavera. Ni yg latest, so takdelah sale.....tak pelah...dah berkenan umi tak peduli...nak2 bila pakai sedap giler...ringan...comfort...apa lagi rembattttttt...

Ni lah kasutnya....tumit ni umi paling suka...sbb kukuh dan very comfort. Sesuai dgn kegebuan umi


Lawanya...kaki sapa ni....umi lahhhhhhh




Kasut ni umi beli dah bertahun...tapi dlmnya dah buruk sgt...luar je nampak mcm cun. Last2 umi bungkus je tinggalkan kat opis. Spare untuk pakai masa2 kecemasan...mcm ada meeting ke...sbb nampak formal skit.


Ni makanan yg umi beli...dah tak tau nak beli apa. Masuk sini penuh masuk sana penuh...last2 sng, ringkas, murah dan menggemukkan...wakakakaka


Nyum...nyum




Wednesday, March 25, 2009

Lepak di AKOJAYA

Cinta kalau pasal bergambar....tau je


Buat muka confuse


Sama-sama tunjuk skill posing ala2 tak pandang camera...hahahaha

Gambar-gambar ni actually umi snap masa kita lepak kat opis cik su. Maklumlah cik su jemput umi dan cinta dari rumah nak ke rumah mak tok. So, tunggu lah kejap dia habis keja...abah takde sbb kena jaga tok bah kat hospital mlm tu...maka dgn itu, umi bwk cinta lepak2 ke rumah mak tok lah....ikutkan nak amik byk gbr dlm opis cik su...tapi malulah pulak tergedik2 kat opis org....saja lah nak tunjuk brg2 AKOJAYA....tiba2 dtg lah pulak malu2 kucing umi...terus terbantut. Udahnya gbr kita jelahhhhhhhhh

Tuesday, March 24, 2009

Apa nak cerita ye?


Eeemmm agak lama jugak umi tak update blog ni sejak balik dari bengkel kat melaka hari tu. Bukan takde cerita...byk cuma penyakit M dtg melanda. Lagi pun bz dlm minggu2 ni ulang alik ke hospital tgk tok bah masuk hospital. Actually bukan sakit cuma doktor suruh stay kat hospital utk jalani terapi dan nak buat minor operation. So, sekarang jadual umi balik opis sure g ke hospital n then balik rumah dlm kul 10 camtu. Penat? off course penat giler....tapi takpeklah...masa hayat org tua kita ada lah kita nak berbakti. Kadang2 bukan boleh buat apa pun...tapi melawat pun salah satu kita tunjukkan kasih syg kita. Ye lah...bila org sakit kita selalu melawat...orang yg sakit pun cepat sembuh...nak2 tgk cucu2 nya dan anak2 nya berkumpul.





Habis cerita tu...kita masuk cerita umi...dlm minggu ni mmg bz giler...meeting...meeting...dan meeting. Selain tu, umi br menjalani peperiksaan PTK. Aduhai ntahlah...nak ckp senang tak lah jugak...nak ckp susah pun ntahlah. Tapi taknak terlalu mengharap sbb takut.....karang kita rasa ok rupa2nya tak ok...so dah usaha umi berserah jelah kepada yg Maha Kuasa. Harap-harap lulus lah tahap 4...dapatlah anjakan gaji...tu pun kalau lulus dlm mesyuarat lembaga....kalau mesyuarat lembaga tak luluskan anjakan tak dpt jugak....eeeemmmm...apa2 pun kalau boleh lulus lah sbb sng...takyah nak amik2 lagi. Lagipun sng...kalau ada kenaikan pangkat at least dah lulus periksa. Takdelah terkial2 nak ambil lagi....

Wednesday, March 18, 2009

KIK- Melaka Day 2

Hari kedua umi berbengkel di Melaka...mcm2 aktiviti jugak umi ikut. Bukan berbengkel saja2...kenalah release2 tension gak g luar...selain duk dlm bilik meeting umi dan geng2 pergi ke Taman Rempah naik River Cruise...so layanlah je gambar2 kat bawah ye.




















Tuesday, March 17, 2009